Előfizetői tartalom

Fukusima után is tucatszámra épülnek az új atomerőművek

Portfolio
Két évvel Fukusima után elmondható, hogy a japán nukleáris baleset alapvetően nem forgatta fel a világ atomenergia-piacát, továbbra is tucat számra épülnek a világon az új reaktorok, és továbbra is számos fejlődő ország gondolkozik azon, hogy növekvő energiaigényét - részben - az atomenergia felhasználásával elégítése ki.

A fukusimai baleset az atomenergiával kapcsolatos politikai viszony tekintetében alapvető fordulatot csak néhány európai országban okozott, illetve a korábban komoly fejlesztéseket tervező Japánban. Előbbinél Németország, Svájc és Olaszország emelhető ki, amelyek a japán katasztrófát megelőzően is meglehetősen ambivalens kapcsolatban álltak a nukleáris alapú áramtermeléssel....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés