Előfizetői tartalom

Indul az MVM NET, kivásárolhatják a MFB-t a Déli Áramlatból

Portfolio
A Magyar Villamos Művek Zrt. végrehajtotta azokat az utolsó lépéseket, amelyekkel a március 3-i határidőig megfelel az Európai Unió 3. energetikai csomagjában szereplő szétválasztási követelményeknek. A társaságcsoport a MAVIR ZRt. teljes döntési függetlenségét megteremtő, az átviteli hálózatokat a tagvállalat tulajdonába összevonó, ún. ITO modell szerinti működése teljesíti a vonatkozó uniós elvárásokat és megfelel az európai piaci normáknak is. Az MVM Zrt. mostani közgyűlése határozott az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. tevékenységének elindításáról. A közgyűlés döntött arról is, hogy a megfelelő jogi feltételek teljesülése esetén a társaságcsoport megvásárolja az MFB Zrt. tulajdonrészét a Déli Áramlat gázvezeték hazai szakaszának előkészítését végző projekttársaságban - olvasható az MVM közleményében.

"Az MVM Csoport sikerrel teljesítette egyik kiemelt célkitűzését: működése megfelel a vonatkozó európai uniós jogszabályoknak és a piaci normáknak." - mondta Baji Csaba, a Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója. "A közgyűlésen a tulajdonosok képviselői elégedetten nyugtázták az EU 3. energiacsomagjában szereplő előírások alkalmazására tett erőfeszítéseinket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés