Előfizetői tartalom

Kegyetlenül elkezdett gázt spájzolni Európa

Portfolio
Egy újabb orosz gázcsapelzárást követően a tárolókban lévő földgáz nyújthat átmeneti segítséget, így a jelenlegi helyzetben nem csoda, hogy a komoly földgázkitettségben lévő országok "spájzolnak". Már most annyi földgáz van az európai tárolókban, mint amennyi tavaly csak szeptember végére gyűlt össze. A magyar adat nem ennyire fényes, de így sem várjuk rossz pozícióból az esetleges krízist. Legalábbis, ami a gáztárolást illeti.

Az ukrán-orosz szembenállásból fakadóan június 16. óta Ukrajna nem vásárol földgázt legfontosabb beszállítójától, Oroszországtól, ehelyett saját belföldi termelésére, és részben nyugati importra alapozva igyekszik kielégíteni földgázigényét. Ez az állapot komoly kockázatot jelent Európa gázellátására nézve, hiszen 2013-ban az Európai Unió teljes gázfogyasztásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés