FONTOS Nagy Márton rendkívüli bejelentésre készül
 
Előfizetői tartalom

Kovács Pál: történelmi lehetőség előtt áll a magyar energiapiac

A 2010 és 2015 közötti időszakban Magyarország számára egyedülálló lehetőség mutatkozik arra, hogy maximalizálja az ország elhelyezkedéséből fakadó előnyöket. A kormány hisz a jól működő piacban, a likvid piacban, a piacok szabályozásában és a szabályozás eredményességében, de a magyarországi energiapiac jelenleg nem likvid, ezért további fejlesztésekre van szükség. A rezsicsökkentés a társadalmi feszültség fokozódásának megelőzése miatt szükséges volt. Senkinek sem érdeke, hogy a Bulgáriában lezajlott folyamatok Európa más országaiban is megismétlődjenek, ezért a kormány tovább fog dolgozni a rezsinyomás enyhítésén. A Portfolio.hu Kovács Pállal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma-és energiaügyért felelős államtitkárával beszélgetett a magyar energiapolitika aktuális kérdéseiről.

Portfolio.hu: Milyen lehetőségei vannak Magyarországnak arra, hogy érdemben változtatni tudjon jelenlegi gázpiaci helyzetén, és ahogy mostanság több alkalommal is hallani lehetett, régiós gázpiaci központtá fejlődjön? Kovács Pál: Amikor elkezdtük a Nemzeti Energiastratégia kidolgozását, már akkor látszott, hogy Magyarország számára 2010-15 között adódik egy olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés