Előfizetői tartalom

Meglepő jövőt jósolnak: olajhatalom lesz Amerika

Portfolio
Meglepő előrejelzéssel rukkolt elő a napokban a Citi elemzői csapata. A befektetési bank várakozásai szerint ugyanis az előttünk álló tíz évben az Egyesült Államok, illetve Észak-Amerika lesz az olajtermelés motorja, a legtöbb új kapacitás ebből a térségből érkezik majd. A Citi közgazdászai odáig merészkedtek, hogy befektetői kiadványukat "Energia 2020: Észak-Amerika az új Közel-Kelet" címmel jelentették meg. Az évtized végére Amerika több olajat hozhat a felszínre, mint Szaúd-Arábia vagy Oroszország.

A Citi elemzőinek várakozása szerint ebben az évtizedben az Egyesült Államok lesz a szénhidrogén-termelését leggyorsabban növelő ország, míg Észak-Amerika a globális olajpiacon termelési oldalán az egyik legfontosabb forrás. Az Egyesült Államok emelkedő termelésén túl a Citi elemzői a kanadai kibocsátás tovább emelkedését várják, illetve számolnak azzal is, hogy Mexikó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés