Előfizetői tartalom

Megvan a pénz az E.ON-vásárlásra

Portfolio
Lehetséges megoldás mutatkozik az E.ON hazai gázüzletágának megvásárlására, amennyiben a kormányzat "ismét" hozzányúl az MNB-nél lévő betétjéhez. A megoldást nem először alkalmazná a kabinet, a Surgutnál lévő 21,2%-os MOL-pakett megvásárlásánál is hasonlóképpen járt el az állam, a devizabetétje terhére kerültek vissza az olajtársaság papírjai az államhoz.

Mint ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, régen nem látott szinteken van jelenleg a kormányzati betét állománya az MNB-nél, amely teret nyújthat a kormány számára, hogy akár közvetlenül devizaszámláján keresztül, akár az állampapír-kibocsátásokkal gyűjtött forintlikviditása MNB-n keresztüli átváltásával egyenlítse ki az E.ON gázüzletágának ellenértékét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés