Előfizetői tartalom

Mekkora biztonsági gázkészletre van szüksége hazánknak? (REKK)

Portfolio
Egy tavalyi jogszabályváltozás következtében az idei évtől kezdődően az energiaügyekért felelős miniszter rendeletben határozhatja meg a stratégiai gázkészlet mértékét a jelenlegi (maximális) 1,2 milliárd, és 600 millió köbméter között. A Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) elemzésében arról olvashatnak, hogy vajon érdemes-e 600 millió köbméterre csökkenteni hazánk stratégiai gázkészletét.

A biztonsági földgázkészlet indokolt méretéről A tavalyi év végén számos szabályozási fordulat történt a gázszektorban, amelyek jelentős hatásuk miatt komoly felbolydulást okoztak az iparágban. Ezek közül talán kevesebb visszhangot kapott, de a jövőre nézve komoly hatással lehet több gázszektorbeli részpiacra is a stratégiai gázkészlet csökkentésére vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés