Előfizetői tartalom

Nagyot pattant a földgáz - Ismét rekordszinten a fogyasztás

Portfolio
A gazdasági válságból történő kilábalásnak köszönhetően az elmúlt évben minden kontinensen jelentősen növekedett a földgázfogyasztás. A globális fogyasztásbővülés 7,4% volt 2010-ben, szemben a 2009-ben végbement 2,1%-os csökkenéssel, így 3169 milliárd köbméterrel 2008 után ismét fogyasztási rekordról lehet beszámolni. A világ bizonyított földgázkészletei az elmúlt évben is bővültek, a legfontosabb termelő és fogyasztó országok körében nem történt jelentős változás. A fogyasztásnövekedéssel párhuzamosan folyamatosan növekszik a nemzetközi kereskedelem szerepe: mind a vezetékes, mind a cseppfolyósított formában hajón (LNG) történő gázszállítás aránya igen jelentős emelkedést mutatott a teljes fogyasztáson belül az elmúlt 10 évben.

Termelés és fogyasztás Jelentősen növekedett 2010-ben a világ földgázfogyasztása év/év alapon, a BP által vezetett statisztika szerint a tavalyi bővülés elérte a 7,4%-ot, vagyis a tavalyi 2,1%-os csökkenéshez képest valódi visszapattanásról beszélhetünk az energiahordozó fogyasztását illetően. Az igénynövekedés gyakorlatilag minden kontinensen megfigyelhető volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés