Előfizetői tartalom

Nagyot zuhant az áramszolgáltatók eredménye

Portfolio
Felejthető volt az idei első negyedév a hazai tőzsdén forgó áramszolgáltatóknál: a bevételek mérsékeltebb csökkenése mellett a nettó eredmény az Elmű és az Émász esetében is jelentősen elmaradt az egy évvel korábbi értékektől. Az utóbbi társaság különösen gyengén teljesített a negyedévben, adózott eredménye közel 0,5 milliárd forintos veszteség lett. Az Elmű és az Émász papírjait a piac elsősorban osztalék alapon árazza, a részvények ebből a szempontból sem tekinthetők vonzónak.

Pénteken, piaczárást követően közzétették gyorsjelentésüket a hazai tőzsdei áramszolgáltatók, az idei év első három hónapjában az Elmű 16, az Émász pedig 9%-kal kevesebb villamos energiát értékesített, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Mindkét cég a nem lakossági felhasználás esetében szembesült igazán jelentős visszaeséssel, az Elműnél 40, az Émásznál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés