Előfizetői tartalom

Összeomlik-e Görögország energiaellátása a drachma miatt?

Portfolio
Egyre több vészforgatókönyv lát napvilágot a Görögország eurózónából történő kiválása kapcsán, és habár még korántsem biztos, hogy a dél-európai ország a valutaunió elhagyása mellett dönt, érdemes megvizsgálni, hogy egy jelentős leértékelt drachma milyen hatással lenne az ország energiaellátásra. Előjáróban annyit, hogy Görögország külső energiafüggőség kb. 70%-os.

Az elmúlt héten felmerült, hogy komoly gondba kerülhet a görög energiaellátás, miután a helyi állami gáztársaságnak a DEPA-nak fizetési nehézségei adódtak tartozásai rendezése ügyében. Felmerül a kérdés tehát Görögország energiaellátásának sérülékenységével, érzékenységével összefüggésben, amennyiben a dél-európai ország az euróövezeten kívül kénytelen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés