Előfizetői tartalom

Súlyos tízezrekbe kerülhet a tovább emelkedő benzinár

Portfolio
Amennyiben a 150 dolláros olajár jóslatok beigazolódnak, vagyis a jelenlegi szintekről a benzin literenkénti ára 70, a gázolajé pedig 80 forinttal emelkedik, az egy átlagos, benzint tankoló autós számára havi 7507 forintos kiadásnövekedést, míg egy átlagos gázolajat tankoló autósnak havi 13177 forintos tehernövekedést jelent, ez pedig az átlagos nettó keresetek üzemanyag felhasználásra költött arányát elnézve nem mondható elhanyagolható változásnak.

Magas, tartósan 120 dollár feletti olajár jóslat érkezett az utóbbi hetekben a McKinsey szakértőitől, ráadásul a Nemzetközi Energia Ügynökség is felhívta a figyelmet egy olyan szcenárióra, melyben az olajár 150 dollárig drágul. Szakértők eközben arra figyelmeztetnek, hogy a nyugati országok és Irán közötti feszültségek elmérgesedésével (és az olajkínálat kiesésével)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés