Előfizetői tartalom

Szakad az olajár

Portfolio
Nemcsak a részvénypiacok, de az olaj árfolyama is megsínyli az amerikai gazdaság növekedésével kapcsolatos aggodalmakat. A fekete arany ma 3%-ot szakadt, melyben szerepe lehet a dollár erősödésének, és az IEA stratégiai készleteinek felszabadítására vonatkozó megegyezésnek. Utóbbi lépés hatására az elemzői kar szinte egyöntetűen az olaj árfolyamának csökkenésére számít, mely a következő hetekben is nyomott (WTI esetében akár 90 dollár alatti)szinteken maradhat.

A Brent és a WTI árfolyama ma egyaránt 3%-os esést könyvelhetnek el, így a 91,6 és 110 dolláros szinteken tartózkodnak a kurzusok. Az utóbbi napok folyamatos olajár esésében a főszerepet az amerikai gazdaság növekedési kilátásaival kapcsolatos aggodalmak erősödése magyarázhatja.Márpedig ezekre tegnap a Fed is rárakott egy lapáttal, miután 0,4%ponttal csökkentette 2,7-2,9%-ra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés