Előfizetői tartalom

Üzentek a britek: nem hoz olcsó áramot egy új atomerőmű

Portfolio
A brit kormány bejelentette, hogy megállapodást kötött a francia EDF vezette konzorciummal a délnyugat-angliai Hinkley Point atomerőmű két új 1600 MW-os egységgel történő bővítéséről. A beruházás értéke eléri a 16 milliárd fontot. A brit kormány a beruházó kockázatainak csökkentésre 92,5 font/MWh garantált átvételi árat kínált, 35 éves időtartamra. Az EU még közbeszólhat, az EDF 2014 közepén dönthet a beruházás megindításáról - számol be a Reuters.

A brit kormány bejelentette, hogy közel egy évnyi tárgyalást követően sikerült megállapodást kötnie az EDF-fel a Hinkley Point atomerőmű bővítése ügyében. A 16 milliárd font értékű bejelentés két új, francia EPR 1600-as típusú reaktor telepítésére szól. A megállapodás értelmében a kormány vállalja, hogy az új reaktorokból 35 évig 92,5 font/MWh-ás áron vennék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés