Előfizetői tartalom

Vesztésre áll Európa a globális energiaháborúban

Portfolio
Jelentős árkülönbségek mutatkoznak az energiaárak tekintetében a Föld egyes térségei között, ami várhatóan a következő évtizedekben is fennmarad - mutat rá a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) ma megjelent World Energy Outlook 2013 kiadványa. Komoly veszélyben az európai finomítás, az energiaintenzív iparághoz köthető európai export pedig jelentősen visszaeshet 2035-ig.

A termelési technológiák fejlődése és a magas olajár további olajkészleteket fognak elérhetővé tenni, de ez nem azt jelenti, hogy ismét beáll az olajbőség kora. Habár az észak-amerikai és brazil kitermelés felfutása csökkenti majd az OPEC szerepét a következő évtizedben, a 2020-as évek közepén a Közel-Kelet ismét visszakapja a vezető szerepét az olajpiacon, tekintettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés