Előfizetői tartalom

Ez az eredménye, ha egy ország mindenkivel összerúgja a port

Sándor Dávid
A magánnyugdíjpénztári vagyonokat már államosították, visszavették a nagy energiacég irányítását, megint összerúgták a port az IMF-fel és az EU-val, ráadásul a mobilfrekvenciák megtendereztetésén is az állami cég lett végül a befutó. A félreértések elkerülése végett tisztázzuk, az ARGENTIN gazdaságpolitikai lépések részvénypiaci hatásait vizsgáljuk. Az eredmény elkeserítő, dióhéjban a következőt lehet elmondani: idén az argentin részvénypiacon nagy lemaradást láthatunk a világ többi részéhez képest, miközben az értékeltségek elképesztően nyomott szinteken tartózkodnak. Mire nem képes a növekedési aggodalom és az országkockázati megítélés fokozódása?

Mindenkivel összevesznek Nem tétlenkedik a tavaly újraválasztott argentin elnök, Cristine Fernandez mindent megtesz, hogy elijessze azokat a befektetőket, akik nagy nehezen már ráfanyalodtak volna az argentin eszközökre. Az ország nem fizeti ki az amerikai vállalatok jogerősen is megítélt követeléseit (melynek hatására Amerika megvonta a kereskedelmi kedvezményeket az országtól)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés