Előfizetői tartalom

Farkast kiáltanak a befektetők, szakadnak a tőzsdék

Portfolio
Jelentős hangulatromlás következett be tegnap a világ tőkepiacain, melynek fő oka a FED nyiltpiaci bizottságának márciusi kamatdöntést követő jegyzőkönyve, melyből kiderült, hogy a jegybankárok többsége nem támogatja a további eszközvásárlási programot. A hír hatására látványos esés bontakozott ki ma az európai piacokon, melyhez a nyitást követően a tengerentúli tőzsdék is becsatlakoztak. A legnagyobb "pofont" eddig a német DAX kapta, mely közel 3%-os esés után 6 800 pont alá került. A tőzsdékkel párhuzamosan a nyersanyagok ára is mélyrepülésbe kezdett, az arany ára közel 2%-kal került lejjebb New Yorkban.

A nemzetközi befektetői hangulat tegnap délután látványosan romlott, azt követően, hogy a FED nyiltpiaci bizottsága közzétette a márciusi kamatdöntést követő jegyzőkönyvét, melyből az derült ki, hogy a jegybankárok többsége nem tenné le voksát az újabb eszközvásárlási program (QE3) mellett. Mindez azt jelenti, hogy a jövőben a jegybank nem pumpál a piacra újabb jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés