Előfizetői tartalom

Gigantikus adatlopás, 143 millió felhasználó adataihoz juthattak hozzá

Portfolio
Állítólag akár 143 millió ügyfél adatait is ellophatták egy biztonsági hiba miatt Amerika egyik legnagyobb lakossági hitelminősítőjétől, az Equifaxtól. Ez azonban nem az egyetlen érdekesség a sztoriban, ugyanis nem elég az adatlopás, a vállalat három vezetője több millió dollár értékben adott el részvényeket azelőtt, hogy a vállalat bejelentette volna a hibát.

A fogyasztói hitelminősítő csütörtökön adta ki a közleményt, amelyben jelezték, hogy július 29-én behatolást vettek észre a vállalat rendszereibe. A furcsaság ezenkívül az volt a dologban, hogy három nappal később a szabályozói jelentésekből kiderült, hogy augusztus 3-án a vállalat három vezetője összesen 1,8 millió dollárban adott el részvényeket úgy, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés