Előfizetői tartalom

Gigantikus afrikai naperőmű táplálhatja Európa elektromos autóit

Portfolio
Benyújtotta a Szaharában építendő óriási naperőmű létesítésére vonatkozó engedélykérelmét a TuNur projekt konzorciuma a tunéziai energiaügyi minisztériumnak. Az erőmű a Földözi-tenger mélyén átvezető kábeleken a terv szerint több mint 5 millió európai otthon vagy több mint 7 millió elektromos autó villamos energiával történő ellátását biztosíthatná.

A TuNur projekt tunéziai energiaügyi minisztériumhoz benyújtott engedélykérelme alapján a naperőmű az ország dél-nyugati tészén épülne fel, 4,5 gigawatt kapacitással. A kapacitás a mezőgazdasági célokra nem hasznosítható tunéziai területeken 25 ezer hektáron épülne ki, ami megközelíti Málta alapterületét. A résztvevők szerint a járulékos előnyök között van, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés