Előfizetői tartalom

Támadás készül a nap- és szélenergia ellen

Portfolio
A nukleáris energia érdekei ellen igyekszik hangolni a döntéshozatalt az Egyesült Államokban az ország legnagyobb és legbefolyásosabb olaj- és földgáz-ipari lobbicsoportja, az Amerikai Petroleum Intézet (API). A szervezet, amely a megújuló energiaforrások fosszilis iparágat sértő további terjedése ellen is kész fellépni, nem csupán a szövetségi államokat, de a kormányzatot is nyíltan igyekszik befolyásolni. Az Axios értesülései szerint az API egyenesen azt sugalmazza a Trump adminisztrációnak, jobban teszi, ha nem rontja a földgáz árampiaci kilátásait. A szervezet olyannyira komolyan veszi az érdekvédelmet, hogy a kifejezetten a szén- és nukleáris energia támogatásának céljával megrendelt, a tengerentúli villamos energia szektor kilátásait elemző kormányzati tanulmányt is átírná.

Támadás készül a nap- és szélenergia ellenAz API belépése a villamos energia szektor körül zajló vitába egyfajta fordulópontot jelent egy olyan ágazatban, amelyet hosszú idő óta a szén és a nukleáris energia dominált a tengerentúlon. De a lépés saját korábbi tevékenységéhez képest is változást jelent, mivel az API tradicionálisan a bányászati és szállítási szektorra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés