Előfizetői tartalom

Halálos balesetet okozott egy Tesla robotpilótája

Portfolio
Megtörtént az első halálos baleset, amit egy önvezető autó okozott, mégpedig egy Teslához köthető az eset. Egy S-modell tulajdonosa vesztette életét Floridában, amikor önvezető módban használta az elektromos autót. A hír nem tesz jót a technológia elfogadottságának, a szkeptikusok igazolva érzik magukat, a szabályozó hatóságok pedig vizsgálódni kezdenek az elektromos autókat gyártó cégnél, aminek nem örülnek a Tesla befektetői sem.

Tragikus esemény fűződik a Tesla nevéhez, megtörtént az első haláleset, amit önvezető autó okozott. A vállalat egy május 7-i balesetet jelentett most be, a körülmények tisztázása után. A 40 éves Joshua Brown a floridai Williston városánál "robotpilóta" üzemmódba kapcsolta a Tesla S-modelljét, ami tipikusan arra jó, hogy autópályákon segítse a sofőröket. De ebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés