Előfizetői tartalom

Hatalmasat buktunk tavaly az állami szerencsejátékon

Portfolio
Az előző évhez képest 15,4 százalékkal 351,5 milliárd forintra növelte árbevételét tavaly a Szerencsejáték Zrt., mely bruttó 221 milliárd forintot fizetett ki nyereményként, vagyis a magyarok egy év alatt 130 milliárdot buktak a szerencsejátékon. A társaság éves beszámolójából az is kiderül, hogy több tízmilliárddal hizlalták a költségvetést osztalék és játékadó címén.

Összesen 350,7 milliárd forintot hagytak tavaly az emberek a Szerencsejáték Zrt. zsebében, ennyi volt a teljes árbevételből a fő tevékenységhez, a szerencsejátékhoz köthető. Érdemes megnézni, hogyan oszlott meg ez a bevétel az egyes játékok között:Az ábrán jól látszik, hogy - talán meglepetésre - már nem az ötöslottó a legnépszerűbb, a klasszikus játék csak a harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés