Előfizetői tartalom

A biztonsági réseket a programozók hozzák létre

Portfolio
Az alkalmazások biztonsága az utóbbi években került a figyelem középpontjába. Ez köszönhető részben a webes alkalmazások széleskörű elterjedésének, részben annak, hogy a 2010-es években már főleg a szoftverekben hagyott hibákból származik az a rés, amelyen a hackerek támadhatnak - írja közleményében az Open Web Application Security Project (OWASP).

A 2010-es évek elejéig a biztonsági szakemberek a határvédelemre koncentráltak, a cégek rengeteget költöttek erre a fajta védelemre. A hackerek ezt felmérve az alkalmazások hibái felé fordultak, amelyek, a vállalati környezetekben is, főleg a programozók által hagyott hibákból adódnak, hiszen egyfelől a mai programok jóval komplexebbek, mint 10-20 évvel ezelőtt, másfelől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés