Előfizetői tartalom

Az megvan, hogy a bankárok harmada informatikus?

Portfolio
A bankok rohamos léptekben digitalizálódnak, a bankárok között egyre több az informatikus. A Goldmannál például a 37 ezer dolgozóból 12 ezer alkalmazott munkája kötődi valamilyen szinten az informatikához, közülük 9 ezren mérnökök, de hasonlóak az arányok a többi globális nagybanknál is - írja a Financial Times. És persze rengeteget költenek új technológiákra.

A világ vezető bankjai egy folyamatos, és gyors ütemű digitális transzformáción mennek keresztül, erről árulkodik az alkalmazotti összetételük és az, hogy mennyit költenek új technológiákra. A Goldman Sachsról például múlt héten derült ki, hogy egy saját kriptopénzen dolgoznak, és erről szabadalmat is benyújtottak Amerikában. A banknál 9 ezer mérnök és további 3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés