Előfizetői tartalom

Ellopott adataink tömkelege kerülhet piacra hamarosan

Portfolio
Komolyan tartani kell attól, hogy az utóbbi idők legnagyobb hackertámadása, a WannaCry után nagy tömegben kerülnek piacra ellopott adatok. A kiberbiztonság szempontjából az emberi tényezők jelentik a leggyengébb pontokat. Ami az EU-s adatvédelmi rendelet, a GDPR adaptációját illeti, a magyar pénzintézetek kifejezetten jó pozícióból indulnak, a többi vállalat számára azonban kevésnek bizonyulhat a megmaradt felkészülési idő - hangzott el mindez a Portfolio mai Pénzügyi IT konferenciájának kora délutáni, kiberbiztonságról szóló panelbeszélgetésében.

Mekkora kockázatot jelent a WannaCry által elopott adatok kiszivárgása, üzleti célú értékesítése?Galló Csaba Márton (CIB) elmondta: megnézték, a bankjukat is érte-e támadás, de még az első szintű védelmi vonal megállította ezt a támadást, amely közel 4 órán át tartott. 2-3 órás időközönként konferenciahívások segítségével folytatták tovább az események követését....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés