Előfizetői tartalom

Így segít lefülelni agyafúrt csalókat az informatika

Turzó Ádám Pál, Amszterdam
A Big Data, vagyis az egyre nagyobb, szinte kezelhetetlen méretű adatbázisok létrejöttével a cégek problémákkal, de lehetőségekkel is szembenéznek. Manapság kétnaponta keletkezik annyi adat, mint amennyi a civilizáció hajnala és 2003 között összesen született. Az óriási információ-mennyiség elemzésével fényt lehet deríteni például a csalásokra és visszaélésekre. Az agyafúrt elkövetők egyre komplexebb csalásokkal állnak elő, erre a kihívásra jelenthet választ a SAS csalásfelderítő megoldása.

A technológiai innovációknak - például az okostelefonoknak, hűségkártyáknak, intelligens mérőeszközöknek és a közösségi médiának - köszönhetően folyamatosan hatalmas mennyiségű strukturált és strukturálatlan adat jön létre. Eric Schmidt, a Google ügyvezető elnöke szerint manapság kétnaponta keletkezik annyi adat, mint amennyi a civilizáció hajnala és 2003 között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés