Előfizetői tartalom

Ilyen lesz az új közlekedési e-jegyrendszer Budapesten

Portfolio
Várhatóan jövőre, fokozatosan vezetik be az elektronikus jegyrendszert Budapesten. A tömegközlekedési eszközöket így gyorsabban lehet majd igénybe venni, javul a díjszedés költséghatékonysága, ráadásul a bliccelőket is hatékonyabban szűrheti ki a Budapesti Közlekedési Központ. A korszerű rendszerben fényképes, névre szóló chipes kártyákkal váltják fel a papír alapú bérleteket és jegyeket, a vonaljegyek helyett pedig időalapú jegyek lesznek. A ritkábban utazók érintésmentes fizetésre képes bankkártyákat is használhatnak a jegyek megváltásához.

Megvan a forrás - Indulhat a projekt A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a közelmúltban megkezdte a fővárosi elektronikus jegyrendszer bevezetésének előkészítését, amelyet a Fővárosi Közgyűlés megbízásából végeznek el. A forrást a BKK az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) szerezheti meg, amely egy évig tartó tárgyalásokat követően jelezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés