Előfizetői tartalom

Ilyen még nem volt: veszteséges lett a Microsoft! (2.)

Portfolio
Veszteséges volt a Microsoft a második negyedévben - derül ki a társaság negyedéves gyorsjelentéséből. A cég a nettó eredmény szintjén 492 millió dolláros veszteséget könyvelt el, ami a felvásárolt aQuantive nevű online hirdetési ügynökséggel kapcsolatos leírásnak tudható be. Amióta 1986-ban tőzsdére ment a Microsoft, még nem fordult elő, hogy veszteséges negyedévet zárt volna a cég. Viszont ha az egyszeri tételektől tisztítjuk az eredményeket, részvényenként 73 centes nyereséget könyvelt el a társaság, ami pozitív meglepetést okozott, az elemzők ugyanis 62 centes profitra számítottak. Ennek köszönhetően a részvények emelkedtek a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 4%-kal növekedtek a második negyedévben a Microsoft bevételei év/év alapon, ami elmaradt az elemzői várakozásoktól. - Veszteséges lett a társaság a negyedévben egy több mint 6 milliárd dolláros egyszeri leírás következében. Ha az egyszeri tételektől tisztítjuk az eredményt, akkor profitot ért el a társaság, sőt, nyeresége növekedett is 2011 második negyedévéhez képest. - A menedzsment megerősítette a folyó pénzügyi évre vonatkozó várakozásait.

Hatalmas leírás a Microsoftnál Hatalmas leírást könyvelt el a Microsoft a második negyedévben az online szolgáltatások divíziójában, elsősorban a 2007-ben felvásárolt online hirdetési ügynökséggel, az aQuantive nevű céggel kapcsolatban. Öt évvel ezelőtt 6,3 milliárd dollárért vette meg a céget az amerikai szoftveróriás, most 6,19 milliárd dolláros leírást könyvelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés