Előfizetői tartalom

Indul a Winklevoss fivérek Bitcoin alapja

Portfolio
Tyler és Cameron Winklevoss tőzsdén kereskedhető Bitcoin alapot hozott létre, amelyet az amerikai értékpapírpiaci-felügyelet már be is jegyzett - írja a Bloomberg. A testvérpáros korábban arról vált híressé, hogy beperelték a Facebook alapítóját és fő tulajdonosát, Mark Zuckerberget, vádjuk szerint ugyanis valójában ők a közösségi portál ötletének első kidolgozói.

A Winklevoss fivérek 1 millió részvény eladásával terveznek létrehozni egy Bitcoin Trust névre keresztelt tőzsdén kereskedhető alapot (ETF), amelynek célja a virtuális pénz átlagos árfolyamának pontos lekövetése. Az amerikai értékpapírpiaci-felügyelet már be is jegyezte az alapot. A Bitcoin Trust szponzora és letétkezelője a Winklevoss testvérek által vezetett Math-Based...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés