Előfizetői tartalom

Kiszállt a Facebookból az egyik nagytulajdonos

Portfolio
Megvált szinte a teljes részesedésétől a Facebook egyik legelső befektetője, Peter Thiel azt követően, hogy a múlt héten először nyílt meg a lehetőség a bennfentesek számára az elsődleges részvénykibocsátás óta a részvények értékesítésére. A befektető több mint 1 milliárd dollárt keresett a Facebooknak köszönhetően, ami hatalmas hozamot jelent, hiszen először mindössze félmillió dollárral szállt be a cégbe.

A múlt héten először adhattak el a bennfentesek Facebook-részvényeket azóta, hogy megtörtént az elsődleges részvénykibocsátás. A társaság egyik korai befektetője, Peter Thiel élt is a lehetőséggel és csaknem összes részvényétől megvált - derül ki az amerikai felügyeletnek benyújtott dokumentumokból. A befektető még 2004-ben félmillió dollárért vásárolt magának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés