Előfizetői tartalom

Kőként zuhan az Apple - Mi történt?

Portfolio
Az Apple tavaly ilyenkor még sztárpapírnak számított, az árfolyam újabb és újabb csúcsokat döntött meg. Tavaly szeptemberben azonban gyökeres fordulat következett, azóta szinte szakadatlanul esik az Apple részvények árfolyama. A fél évvel ezelőtti, 700 dollár feletti történelmi csúcshoz képest jelenleg már csak alig 400 dollárt érnek a társaság papírjai, az Apple ezzel már csak a világ második legnagyobb értékű tőzsdei cége. Az árfolyam zuhanása több tényezőnek tudható be: a legutóbbi gyorsjelentések csalódást okoztak, a profitabilitás romlik, osztalékemelésről sincs hír és egyelőre nem látszik, hogy mi lesz a cég következő sikerterméke.

Mélyrepülésben az árfolyam Miközben az amerikai részvényindexek csúcsokat döntögetnek, a technológiai óriás papírjai egy éve nem látott mélypontra estek. Már messze van a szeptemberi, 700 dollár feletti történelmi csúcs, jelenleg 400 dollár környékén áll az árfolyam. Az alábbiakban összegyűjtöttük, minek köszönhető az Apple részvények zuhanása. Az esés mögött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés