Előfizetői tartalom

Megszólalt a szakma a magyar kártyás rendszerről

Portfolio
Az MNB tulajdonában lévő Giro Zrt.-nél már készül egy olyan kártyás elszámolási rendszer, amely a magyar bankkártyákkal magyar boltokban történő vásárlási tranzakciókat számolhatja el. Ez persze versenyhelyzetet teremt a kártyatársaságok számára az elszámolás terültén, aminek a bankok és a kártyaelfogadók, közvetetetten pedig minden magyar kártyával fizető ügyfél profitálhat. Többek között erről, és a szintén előkészítés alatt álló azonnali átutalási rendszerről is szó volt a Portfolio Pénzügyi IT konferenciáján.

Jön a magyar kártyás elszámoló rendszerBartha Lajos, az MNB pénzügyi infrastruktúrák igazgatója: Nagyon egyszerű a kérdés, Magyarországon úgy alakult a bankkártya elszámolás, hogy létrejött egy társaság, egy magyar kártyabrand, egy ideig itt számolták el a belföldi tranzakciókat. Utána bizonyos szereplők kiváltak ebből, nem lehetett hatékonyan ezt fenntartani. Később...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés