Előfizetői tartalom

Pillanatok alatt lehet bankot váltani jövőre a briteknél

Portfolio
A Bank of England egy megosztott banki ügyféladatbázis létrehozását szorgalmazza annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen a számlaváltás, és élesedjen a bankok közötti verseny az ügyfelekért. Egy hasonló javaslat felmerült már korábban is, azonban a Payment Council szerint a teljes számlaszám áthelyezést lehetővé tevő rendszer túl költséges és komplikált lenne, ezért ők egy másik megoldáson dolgoznak.

Andy Haldane a Bank of England pénzügyi stabilitásért felelős vezetője egy minapi beszédében a bank terveiről és elképzeléseiről beszélt, amely szerint egy kialakítandó adatbázis a banki ügyfelek számlaadatait tartalmazná egy helyen, annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen a számlaváltás a bankok között. Ezzel intenzívebbé válhat a verseny a bankok között az ügyfelekért....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés