Előfizetői tartalom

Termosztát? 700 milliárd forintért?

Portfolio
A Google 3,2 milliárd dollárt, vagyis közel 700 milliárd forintot fizetett egy olyan cégért, amelynek gyakorlatilag 2 terméke van: egy termosztát és egy füstjelző. Első hallásra furcsa ötletnek tűnik ennyi pénzt adni egy ilyen kis vállalatért, a deal mögött azonban mégiscsak van racionalitás: a Google a most megvásárolt Nesten keresztül "betörhet" a lakásainkba, ráadásul maguktól tanuló okoskészülékeken keresztül.

Mit is vett a Google igazából? Története második legnagyobb felvásárlását jelentette be nemrég a Google. A társaság 3,2 milliárd dollárt fizet a Nest Labs nevű cégért. A hír meglepte a piaci szereplőket, tekintve, hogy a vállalatnak két terméke van és egyik sem illik igazán a Google profiljába. A Nest Labs termosztátokat és szén-monoxid érzékelőket gyárt.A Nest protect...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés