Előfizetői tartalom

Itt a figyelmeztetés: jön az összeomlás a piacokon

Portfolio
A nemrégiben lezajlott német alkotmánybírósági döntés, valamint a Fed által bejelentett újabb eszközvásárlási program, továbbá az EKB kötvényvásárlásai láthatóan lendületet adtak a piacoknak, a Nomura stratégája, Bob Janjuah azonban meglehetősen pesszimista, véleménye szerint mindez a korábbi elhibázott lépések meghosszabbítása - írja a Business Insider. A szakértő szerint az S&P 500 index hosszú távon egészen 800 pontig zuhanhat, ami 45%-kal alacsonyabb a jelenlegi értéknél.

A Nomura stratégája közismert pesszimizmusáról, a legutóbbi, ügyfeleknek írt levelében kiemeli, világosan látható, hogy a Fed és az EKB által ajánlott megoldások ugyanannak a korábbi, rossz irányvonalnak a meghosszabbítását jelentik, vagyis még több hitel, még több eszközár buborék, még több monetáris stimulus. A szakértő úgy véli, 2012 szeptembere az az időszak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés