Előfizetői tartalom

Katasztrófát várnak a befektetők - Jöhet az emelkedés?

Portfolio
Az elmúlt napok/hetek tőzsdei eseményeit látva senkit sem lephet meg, hogy a fontosabb szentiment indikátorok többségében komoly pesszimizmust tükröznek. Érdemes ugyanakkor figyelmet fordítani ezekre a mutatókra, hiszen a múltban nagy pánik közepette jól használhatók voltak kontraindikátorként, mivel hatékonyan előrejelzték a fordulatokat. Ezek alapján rövid távon akár egy jelentősebb felpattanás is jöhet a piacokon (melyek mostanra extrém módon túladottá váltak).

Valóságos vérfürdőt láthattunk a napokban a világ tőzsdéin, a sorozatos óriási zuhanások hatására a piacok meglehetősen túladottá váltak. A világ leginkább figyelt részvényindexe, az S&P 500 esetében az RSI mutató a hét elején 16-os volt, ilyen alacsony értéket még a legutóbbi válság során sem láthattunk. 30-alatti értékek esetében szokás egyébként komolyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés