Kínában fog fejleszteni az Apple

2017. március 17. 19:06    
nyomtatás
 
Két új kutatás-fejlesztési központot jelentette be az Apple Kínában, ezzel idén négy központot nyitna a távol-keleti országban. Ahol egyébként, hogy nincs könnyű helyzetben az iPhone gyártója.

Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Kínában idén fog először k+f központokat nyitni az Apple, a tervek szerint több mint 3,5 milliárd jüant (507 millió dollárt) fordít beruházásokra az országban. Először Peking és Shenzen városába tervezte az Apple a kutatóközpontot, a legújabb terv, hogy Sanghaj és Szucsou városában is helyet kap egy-egy kutatóközpont.

Mind a négy központ nyitását még az idei évre tervezi az Apple. A cég azt reméli, hogy a helyi egyetemekről kellő számú frissen végzett, tehetséges diák számára vonzó lesz majd az Apple k+f központja.

Kínában nincs könnyű helyzetben az Apple, a helyi gyártók olcsó, de minőségi készülékei miatt erős a verseny, tavaly csak a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó volt Kínában az Apple. Negyedévek óta folyamatosan csökken a bevétele, a negyedik negyedévben például 12 százalékkal esett az előző év azonos időszakához képest.

Kínában fog fejleszteni az Apple


(CNBC)

A kép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium