Előfizetői tartalom

Ki kapott MFB-hitelt?

Portfolio
Az elmúlt egy évben nagyjából harminc esetben folyósított százmillió forintot meghaladó hitelt az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB), írja az Index az átlátszó.hu értesülései hivatkozva. A portál közérdekű adatigényléssel fordult az MFB-hez, a 2001 óta folyósított, legalább 100 millió forint összegű hitelek listáját kérték. Az MFB tájékoztatása szerint azonban csak a 2011. január 1-je utáni tranzakciókról adhattak ki adatokat, az azt megelőző időszak adatai banktitkot képeznek.

Az MFB által közölt adatokból "tehát nem derül ki, hogy az elmúlt tíz évben mely cégek vagy intézmények nem fizették vissza, tüntették el vagy élték fel a sokszázmilliós, milliárdos vagy tízmilliárdos MFB-hiteleket, az viszont igen, hogy az elmúlt egy évben kik kaptak ilyeneket. De ez is érdekes" - írja a portál. Az adatközlésből kiderül: az állami bank 34 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés