Előfizetői tartalom

Közel a Buda-Cash felszámolása! - Megszólalt az MNB

Nem igaz, hogy önfeljelentés alapján indult eljárás a Buda-Cash brókercéggel szemben, viszont igaz, hogy a korábban elhangzott 100 milliárd forintnak csak egy kisebb része tűnt el a Buda-Cash ügyfelek számláiról, nagyjából 60-65 milliárd forinttal a DRB bankcsoport felé nem tud elszámolni a brókercég, reagált a tegnap megjelent lapértesülésekre a Portfolio-nak adott interjúban Dr. Windisch László, az MNB alelnöke. A Buda-Cash és az érintett bankok felszámolásáról akár már jövő héten dönthetnek, így hamarosan elindulhat az ügyfelek kártalanítása is.

Portfolio: Két fontos állítás jelent meg tegnap a sajtóban: egyrészt a 100 milliárd forintos feltételezett kár nem a Buda-Cash brókercégnél keletkezett, másrészt önfeljelentéssel kezdődött az ügy felgöngyölítése. Mi az igazság? Dr. Windisch László: A teljes összeg a Buda-Cashnél tűnt el, viszont a brókercég a gyanú szerint bankok vagyonának egy részét is eltűntethette....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés