Előfizetői tartalom

Közeleg az elnökválasztás Amerikában - Jó jel a piacoknak?

Portfolio
Alig több mint 1 év van hátra a következő amerikai elnökválasztásig, ami azért lehet fontos a részvénypiaci befektetőknek, mert a tengerentúli tőzsdék az elnökválasztásokat megelőző évben különösen jól teljesítenek. Az elméletet a historikus adatokon leteszteltük, az eredmények pedig valóban azt mutatták, hogy az S&P 500 index ezekben az években szignifikánsan magasabb hozamot tudott felmutatni, mint a választási ciklus többi évében. Mindez a jelenlegi környezetben furcsán hangozhat, hiszen év eleje óta az S&P 500 több mint 6%-ot esett. A piaci szereplőknek most amiatt sem tanácsolt az optimizmus, mert a múltban a kimagasló tőzsdei hozamok az év első hat hónapjában keletkeztek.

Mint mond az elmélet? Az elnökválasztási ciklus elmélete Yale Hirsh nevéhez fűzödik, melynek lényege, hogy a múltbeli adatok alapján az amerikai részvénypiac teljesítményében jól azonosítható, 4 éves periódusok figyelhetők meg, melyek egybevágnak az elnökválasztási időszakokkal. Hirsh az egyes éveket a következőképpen azonosította: első ciklusév (az elnökség első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés