Előfizetői tartalom

Létezik egy drasztikus megoldás, amivel szó szerint le lehetne kapcsolni Észak-Koreát

Portfolio
Bár Kim Dzsongun észak-koreai rezsime sok tapasztalatot szerzett arról, hogyan kell nemzetközi kereskedelmi szankciók közepette működtetni egy országot, de katonai és szállítási műveleteihez nem nélkülözheti a nyersolaj importszállítmányokat. Ezért egyre több helyről hangzik el, hogy Kínának be kellene szüntetnie az Észak-Koreába irányuló nyersolaj-exportját, miután Phenjan a hétvégén sikeresen tesztelt egy hidrogénbombát. Kína azonban egyelőre kivár, mivel attól tart, a kapcsolatok teljes felszámolásával egyúttal arról is lemond, hogy befolyásolhassa az észak-koreai fejleményeket.

Annak ellenére, hogy 2006 óta folyamatosan nemzetközi szankciókkal néz szembe, Észak-Korea gazdasága 2016-ban az ezredforduló óta legnagyobb mértékű, 3,9 százalékos éves gazdasági növekedést produkálta. A szankciók viszonylagos hatástalanságát az ENSZ is elismerte idén februári jelentésében. Eszerint Észak-Korea sikeresen alkalmaz különféle elkerülő technikákat, amelyekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés