Előfizetői tartalom

Méretes különadót kapott az MTel, veszélyben az osztalék?

A Magyar Telekomnak jövőre már nem kell távközlési különadót fizetnie, cserébe a telefonadó mellett közművezeték adó is terheli majd a vállalat eredményét. Az új adó részvényenként 7-8,5 forintos negatív hatást jelenthet, amit a piac a bejelentés óta már beárazott, az igazán fontos kérdés azonban az, hogy képes-e a társaság a mostaninak megfelelő, 50 forintos osztalék kifizetésére a következő években.

Milyen adókat fizet a társaság? Távközlési különadó A Magyar Telekom 2010-óta fizet távközlési különadót. 2010-ben a társaság telekom adó fizetési kötelezettsége 27 milliárd forint volt, mely a negyedik negyedévi pénzügyi kimutatásokban egyéb működési költségként került elszámolásra. 2011-ben negyedévente közel 6,3 milliárd forintnyi különadó került elkönyvelésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés