Előfizetői tartalom

Most nem kell a kutakra rohanni

Portfolio
Az eladók uralták az olaj piacát a héten, mely elsősorban az iraki termelés és export rekord szintjével magyarázható. Ez a mozgás a finomított termékárakban is nyomot hagyott, ráadásul a forint mozgása is az autósok pártján volt, így szinte biztosak lehetünk az árcsökkentésben. A dízel és a benzin esetén is legfeljebb 2-3 forintos áresés képzelhető el, az árak szinten tartása meglepetés lenne.

Az iraki kitermelés és export megugrásának köszönhetően a Brent árfolyama a 107 dolláros szintig esett a héten, ennek megfelelően a finomított termékárak is lefelé vették az irányt.A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai lefelé mozdultak a héten, a benzin esetében látott 1%-os csökkenés és a dízel esetén tapasztal 1,1%-os visszaesés is már elég lenne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés