Előfizetői tartalom

Hamarosan hazatérhet a Seuso-kincs második fele

Portfolio
Már akár nyáron hazatérhet Magyarország "családi ezüstjének", a Seuso-kincs darabjainak második fele, további 7 műtárgy - értesült a Napi.hu. Igaz, ezzel a 15 darabos műkincsegyüttesből csak 14 lesz magyar földön, és még ezen kívül is maradhatnak a világban olyan ezüsttárgyak, amelyek a szélesebb értelemben vett leletegyütteshez tartoznak.

Hamarosan közel teljessé válhat a Seuso-gyűjtemény, a lap értesülése szerint lezárultak a tárgyalások a 15 darabos késő-római kori leletegyüttes még hiányzó újabb 7 darabjának hazahozataláról. Az első hét Seuso-kincset 15 millió euróért hozták haza közvetlenül az április választások előtt. Az eladó személye ezúttal sem ismert, az árról is csak annyit lehet sejteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés