Előfizetői tartalom

Nagy baj lehet a sárgacsekk-adóból (Vélemény)

Portfolio
A 2013-tól bevezetni szándékozott magyarországi pénzügyi tranzakciós adó számos kérdést vet fel, többek között annak potenciális pénzügyi stabilitási kihatásain keresztül. Az alábbiakban Horváth István makrogazdasági elemző gondolatait, véleményét közöljük változatlan formában. A szerző hangsúlyozza: nem az célja, hogy az adó bevezetésének összes lehetséges kimenetét elemezze, helyette inkább az, hogy felhívja a figyelmet arra: "egy reális mikro szintű alkalmazkodást feltételezve komoly makrogazdasági kockázatig juthatunk el, mégpedig igen-igen rövid úton".

Egybeeső érdekek "Függetlenül attól, hogy a tranzakciós adó alanya végül ki is lesz (a pénzügyi szolgáltató vagy a szolgáltatást igénybe vevő), az valószínűsíthető, hogy az érintettek költségeik csökkentésére fognak törekedni. Bármily meglepő, a pénzügyi szolgáltatást nyújtó és az azt igénybe vevő érdekei ebben a helyzetben egybe esnek. Ennek megfelelően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés