Előfizetői tartalom

Nem késő beszállni? - Tovább tombolhat a bika Amerikában

Portfolio
Lassan harmadik éve tart már a 2009 márciusában kezdődött bika piac az amerikai tőzsdéken, mely eddig az S&P 500 indexben több mint 90%-os emelkedést hozott. Az alábbiakban a korábbi bull piacokkal igyekeztünk összevetni a mostanit, hogy valamiféle következtetést vonhassunk le arra vonatkozóan, hogy meddig tarthat még az emelkedő trend. Az eredmények alapján azt lehet mondani, hogy a korábbi bika piacok esetében megfigyelt 91%-os medián hozamot már elértük, a befektetőknek azonban emiatt nem kell aggódni, egyelőre ugyanis nincsenek olyan figyelmeztető jelek, melyek arra utalnak, hogy a hosszú távú emelkedő trend a végéhez közeledik. Sőt, a kilátások inkább pozitívak.

Tőzsdei szakportálokon lehet olvasni olyan véleményeket, miszerint a 2009 márciusában kezdődött bika piac tavaly április 29-én véget ért, hiszen az amerikai tőzsdék tavaly október 4-én - a napon belüli mélyponttal - teljesítették a korábbi lokális csúcshoz mért 20%-os esést, ami hivatalosan a medve piac definíciója. A záróárakat tekintve azonban a lokális csúcshoz mért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés