FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Nem kizárt egy újabb krízis, de az euró életben marad

Ismét Magyarországon járt az amerikai származású, de jelenleg német állampolgárságú befektető legenda, Mark Mobius. A guru - mint ahogy azt már megszokhattuk tőle - ismét markáns véleményt fogalmazott meg a befektetői szempontból fontosabb lehetőségekkel és kockázatokkal kapcsolatban. A Portfolio.hu kérdésére válaszolva Mobius elmondta, alapvetően optimista a világgazdaság kilátásait illetően, de több kockázati tényezőt figyelembe véve nem tartja kizártnak, hogy nemsokára egy újabb krízis bontakozzon ki. Európa azonban megerősödve kerülhet ki a jelenlegi adósságválságból, az euró megmarad közös fizetőeszközként, és a neves befektető szerint nem lesz olyan ország, amely az eurózóna elhagyására kényszerül.

Portfolio.hu: Mark Mobiust úgy ismerjük, mint egy mindig optimista befektetőt, aki a vételi lehetőségeket keresi a piacon. De mikor fordult elő önnel utoljára, hogy pesszimistává vált és azt gondolta, hogy ideje eladni a részvényeket, esetleg be is kellene shortolni a piacokat? Mark Mobius: Először is el kell mondanom, hogy nem gondolom azt, hogy a jelenlegi piaci helyzetben a shortoláson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés