Előfizetői tartalom

Nem látnak fantáziát a profik az OTP-ben

Portfolio
Emlékezetes hónapot tudhatnak maguk mögött a részvénypiacok, a BUX index augusztusban több mint 10%-ot veszített értékéből. Mindez szerepet játszhat abban, hogy a hazai alapkezelők rövid távon némileg derűlátóbbak lettek a magyar részvénypiaci kilátásokat illetően, a szélsőségesebb (5% feletti) pozitív irányú elmozdulást prognosztizálók aránya nőtt a korábbi felméréshez képest. A saját benchmarkhoz képesti pozícionáltság tekintetében továbbra is óvatosság mutatkozik, a megkérdezettek 50%-a semleges álláspontot képvisel. Jó hír azonban, hogy érezhetően csökkent a részvényeket alulsúlyozók aránya, bár ez egyelőre kevés volt ahhoz, hogy kimozdítsa a magyar piacot a nettó alulsúlyozott kategóriából. Az egyedi részvényeket nézve a legkedveltebb papír a MOL lett, az OTP azonban az augusztusi 21%-os esés ellenére sem tudta növelni vonzalmát, sőt, az MTelekom mellett a legkevésbé kedvelt blue chip lett.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aegon, Allianz, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Equilor, Erste, Generali, ING, K&H, Pioneer, Quaestor. Kemény hónapon vannak túl a tőzsdék, a gazdasági növekedés fenntarthatóságával, valamint a fejlett piaci adósságproblémákkal kapcsolatos aggodalmak valósággal pánikhangulatot szültek a részvénypiacokon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés