Előfizetői tartalom

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár is elindítja választható portfoliós rendszerét

Portfolio
2008. január 1-jével az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár - az OTP Magánnyugdíjpénztár mellett - bevezeti a választható portfoliós rendszert, amely lehetővé teszi, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárba befizetett tagdíjakat a pénztártagok az általuk választott hozamelvárású és kockázatú befektetési csomagnak megfelelően fektessék be. A szintén 2008. január elsején elinduló elszámoló egység alapú nyilvántartás pedig hozzájárul ahhoz, hogy a pénztártagok akár naponta követhessék pénztári megtakarításuk értéknek alakulását.

A törvényi előírásoknak megfelelően, az OTP ÖNYP is három portfolió közötti választás lehetőségét kínálja fel a pénztártagoknak. A "Klasszikus" portfoliót az 5 éves, vagy annál rövidebb időtávú nyugdíj-előtakarékosságra ajánlja az OTP ÖNYP, hiszen az 85%-ban hosszú lejáratú magyar állampapírokat tartalmaz és mindössze 1,5 %-ban globális feltörekvő piaci részvényeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés