Előfizetői tartalom

Elfogyott a nyugdíjvagyon!

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ adatai alapján a visszalépő magánnyugdíjpénztári tagok vagyonából 2013 végére 0,2 milliárd forint maradt meg, ami azt jelenti, hogy két és fél év alatt közel 3000 milliárd forintot használtak fel. Ennek nagyobb része adósságcsökkentésre és IMF-hitel törlesztésére ment el, de volt forrás nyugdíjak és reálhozamok kifizetésére is. Az alapban igaz már nincs vagyon, viszont a korábbi eszközátadás miatt még egy jelentősebb portfólió van az MNV Zrt.-nél.

Közzétette az Államadósság Kezelő Központ a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban tavaly decemberben mekkora vagyon is maradt. A friss kimutatások szerint mindössze 0,2 milliárd forintos összeg maradt az alapnál, az is számlapénz formájában, vagyis az összes befektetéstől megvált az alap. Egy hónapja még 16,3 milliárd forint volt forintos és devizás eszközökben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés