Előfizetői tartalom

Tévhit, hogy kiugróan magas a rokkantnyugdíjasok aránya

Portfolio
Az elmúlt években számtalan változás történt a nyugdíjrendszerben, az intézkedések legfőbb célja az volt, hogy alacsonyabb szintre szorítsa a nyugdíjrendszer fenntartásából fakadó terheket. A jogosultsági feltételek szigorításának hatására a nyugdíjasok létszáma némileg csökkent, ennek ellenére a nyugdíjkiadások folyamatosan és erőteljesen nőttek a GDP-hez mérve. A nyugdíjba vonulás átlagos életkora a korhatáremelésnél kisebb mértékben emelkedett, sőt a nyugdíj-megállapításnál elismert szolgálati idő még csökkent is. A nyugdíjak reálértékét egyre nehezebb megtartani, a nettó keresetekhez mért relatív pozíció pedig kisebb ingadozásokkal, de 2010 óta már folyamatosan gyengült - derül ki a KSH összeállításából.

Ki vagyunk szolgáltatva az államnak A nyugdíjrendszer fenntarthatósága mind hazánkban, mint nemzetközi téren komoly nehézséget jelent, hiszen vannak olyan tényezők, amelyet nagyon nehezen lehet megváltoztatni. Ilyen például Magyarországon a nemzetközi összehasonlításban is kedvezőtlen demográfiai helyzet, az alacsony adófizetési hajlandóság és foglalkoztatottság. Igaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés